Великі знижки на тури або куди можна поїхати улітку 2020

calendar 05.05.2020
views 1119 переглядів

Літо, сонце і море беруть своє. По всьому світу захворюваність коронавірусом істотно знижується і люди повертаються до звичайного життя.  Багато країн світу вже почали поступовий вихід з карантину: відкриваються підприємства, магазини, відновлює роботу сфера послуг і громадський транспорт. Всі з надією дивляться в літо і чекають відкриття туристичного сезону. Про це ми і поговоримо: які країни і коли ймовірно будуть готові прийняти туристів.

Почнемо, як то кажуть, з себе. В українському уряді кажуть про те, що регулярні авіарейси з України в ЄС частково відновляться в кінці літа або у вересні. Цією ж стратегії, до слова, дотримується більшість інших держав.  Усередині ж країни карантинні обмеження почнуть знімати вже з 11 травня.  Планується поетапне зняття заборон і відновлення роботи магазинів, підприємств, транспорту, сфери обслуговування та внутрішнього туризму.  Більш того, як заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, що в разі різкого зниження кількості хворих, можливий і швидкий вихід держави з карантину.

Всі українські курорти, такі наприклад, як Одеса, Затока, Арабатська стрілка, Буковель та інші вже готуються прийняти відпочивальників. В Одесі, наприклад, зараз чистять і рівняють пляжі в очікуванні істотного напливу туристів, в зв'язку з тим що кордони поки ще на замку.

В Євросоюзі думки щодо ступеня зняття карантинних обмежень розділилися.  Більш стабільні, країни та найбільш постраждалі від епідемії, такі, наприклад, як Італія, Іспанія, дотримуються обережного підходу. Вони швидше за все не відкриють кордони і будуть змушені перенести міжнародний туристичний сезон на наступний рік. А ось Греція, Кіпр, Туреччина і низка інших країн, чиї економіки в колосальній мірі залежать від іноземного пляжного туризму, шукають способи "зловити" залишки туристичного сезону і готові відкрити свої кордони навіть в липні місяці.  Але всі єдині в одному - всі прекрасно розуміють, що повна заборона туризму - це не вихід, а крах, і необхідно шукати в цьому питанні компроміс.  Тому в Брюсселі Рада ЄС готується розглядати питання, про те, як запускати ринок туризму і які ефективні запобіжні заходи потрібно впроваджувати для того, щоб забезпечити безпеку подорожей.

Отже, є всі шанси, що цього літа міжнародне повітряне сполучення частково відновиться, але з певними обмеженнями і обов'язковим тестуванням після прибуття. Куди ж в першу чергу полетять змучені зимою і домашнім ув'язненням туристи? Звичайно, в теплі і найбільш безпечні країни для пляжного відпочинку. Про них ми далі і поведемо розмову.


ТУРЕЧЧИНА

Туреччина прощатися з туристичним сезоном не має наміру. Як заявив міністр культури і туризму Мехмет Нурі Ерсой ,: "Я впевнений, що внутрішній туризм почнеться в кінці травня".  Головна ідея турків - створити для туристів "закриту" чисту зону, мінімізувавши ризик зараження ззовні.  "Ми починаємо сертифікацію таких місць без 'корони'", - розповів Ерсой.  Туреччина одночасно планує "підтягнути" рівень медичної інфраструктури в туристичних регіонах. Анталія не є епіцентром турецької епідемії, там показники і їх динаміка - непогані, тому база для проекту вже є. У готелях, які отримають "бескоронний" сертифікат, буде діяти спеціальна процедура стерилізації транспорту, постійна перевірка персоналу. Сертифікат даватимуть також аеропортам, ресторанам, музеям, історичним зонам.  "Наприклад, розклад літаків (з туристами в" чистих "аеропортах) буде в спеціальних тимчасових проміжках", - пояснює міністр.


КІПР

Кіпр, сама "чиста" країна на півдні ЄС. До того ж економіка держави залежить від туризму, тому Кіпр не втрачатиме сезон і не чекатиме кінця літа.  "Якщо все піде добре, ми зможемо приймати перших туристів в липні ... І ми вже в кінці травня плануємо запустити рекламну кампанію будинку і за кордоном", - говорить заступник міністра туризму Саввас Пердіос.  До того ж Кіпр (так само, як і Туреччина) не є частиною Шенгенської зони і може діяти на власний розсуд щодо приймання туристів.


ГРЕЦІЯ

Греція планує відновити туризм ще до середини літнього сезону.  "Обмеження на подорожі будуть зняті в червні або на початку липня, тому повинна бути поступова нормалізація на туристичному напрямку", - пише видання Ekathimerini.  Також Греція має намір допускати на свою територію тільки тих туристів, у яких буде паспорт здоров'я.


ПОРТУГАЛІЯ

Португалія сподівається відновити туристичний потік вже в липні. Тоді в країну повинні повернутися регулярні авіарейси, які привезуть туристів.  Упор планується робити на сільський туризм і на невеликі містечка замість звичних для туристів великих міст на зразок Лісабона і Порту. Але все це поки що лише для громадян ЄС.


ВІЗОВЕ ПИТАННЯ

Що стосується відкриття віз, Європа, США і Великобританія на даний момент залишаються закритими для всього світу.  У в'їзді в ці країни зараз відмовлять не тільки українцям, але громадянам інших держав, крім тих, хто має дозвіл на проживання або відноситься до винятків (дипломати або члени екіпажів). Ця заборона, введена ще в березні, поки діє до 15 травня, але немає ніяких сумнівів в тому, що він буде продовжений. На скільки - питання відкрите. Швидше за все затягнеться такий стан до 2021 року.


ЗНИЖКИ І ДЕШЕВІ ТУРИ НА ЛІТО 2020

У багатьох туристичних компаніях зараз відбуваються розпродажі турів і проводяться усілякі акції, як наприклад, знижки на проживання від готелів до 50% та  анулювання літніх турів без штрафів. Таким чином, цього літа можна буде дешево з'їздити відпочити в наступні країни: Туреччина, Греція, Хорватія, Чорногорія, Туніс, Кіпр, Єгипет, ОАЕ.
Отже, як ми бачимо, світ поступово повертається до звичного життя і туризм відновлюється. Багато людей вже підбирають собі тури і всі з нетерпінням чекають, коли відкриють міжнародне повітряне сполучення.
 
Оптима Тур пропонує тури на кращі курорти за оптимальними цінами та ще з великими знижками. Ознайомтесь з усіма пропозиціями на нашому сайті в розділі Екскурсійні тури.
 

Відпочивайте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей

Юлія Богданова