Дом Джульєтти, Верона

calendar 19.06.2018
views 2923 переглядів

Верона - один з популярних туристичних маршрутів Італії. Місто багате цікавими пам'ятками, до яких відноситься і знаменитий Будинок Джульєтти (Casa di Giulietta). Він належав родині Даль Каппелло, яка стала для Шекспіра прообразом сімейства Капулетті.

Будинок Джульєтти у Вероні - одне з найромантичніших місць Італії. Перейнявшись історією юних Ромео і Джульєтти, сюди приїжджають закохані пари з різних куточків світу.

Будинок Джульєтти був побудований в 13-му столітті і до 1667-го року належав родині Каппелло. Цікавою особливістю будівлі є те, що на фасаді знаходиться мармуровий герб родини в формі капелюхи, - а в перекладі з італійської слово «Каппелло» означає капелюх.

Аж до 20-го століття історія Будинку Джульєти не відрізняється ніякими цікавими подіями. У 1907-му році поступово будівля прийшла в занепад і була з аукціону продана муніципалітету. Міська влада вирішила відрити в ньому присвячений знаменитій шекспірівській п'єсі музей.

Активні роботи по відновленню будинку почалися після появи в 1936-му році фільму «Ромео і Джульєтта», знятого кінорежисером Джоджі Дьюї Кьюкора. Фасад будівлі був прикрашений оригінальними елементами декору. Внутрішній двір будинку був перебудований, частково зазнали реконструкції і будівлі в ньому. В оформленні інтер'єру використовувалися справжні фрески шекспірівського часу. І зовні, і внутрішньо будівля набула характерний для гучної екранізації шекспірівської трагедії вид.

Після того, як в 1968-му році Франко Дзаффіреллі представив свою кіноверсію «Ромео і Джульєти», музей у Вероні отримав ще більшу популярність. У 1972-му у внутрішньому дворі встановили бронзову статую Джульєтти скульптора Нерео Костантіні. Вона відразу ж обзавелася своїм чарівним ритуалом - вважається, що якщо потерти скульптурі праву грудь, то це обов'язково принесе удачу в любові.

 

Знаменитий Балкон Джульєтти був відкритий в 1997-му році. У його створенні використовували справжню різьблену плиту 14-го століття. У 2002-му в музеї була розміщена експозиція костюмів, декорацій і фотоматеріалів з фільмів Кьюкора і Дзаффіреллі. Тут можна побачити костюми Ромео і Джульєти і ложе закоханих.

Будинок Джульєтти - одна з найпривабливіших пам'яток Верони. Багато спеціально приїжджають сюди, щоб прикріпити на стіні будинку записку з любовним посланням. Великою популярністю користується  шлюбна церемонія, яка проводиться в Будинку Джульєтти. Молодят одягають в костюми Ромео і Джульєти, а після закінчення церемонії видають сертифікат з підписом Монтеккі і Капулетті, який підтверджує законністю шлюбу. Навіки скріпити любовні узи можна і поцілунком під балконом Джульєтти - вважається, що після цього закохані завжди будуть разом.

*спасибо за статью в блог arttravelblog