5 неймовірних місць, щоб відвідати в Каппадокії

calendar 19.11.2020
views 3091 переглядів
Каппадокія - прекрасний регіон в центральній Туреччині, який славиться своїми казковими пейзажами, печерними будинками, чудовими скельними утвореннями і, звичайно, сотнями повітряних кульок, які щоранку витають у небі під час сходу сонця. У Каппадокії також так багато чудових походів, що вам знадобиться щонайменше тиждень, щоб оглянути всі різноманітні туристичні стежки в регіоні.

Ділимося з вами порадами професійного мандрівника, щоб ваша подорож в Каппадокію запам'яталася на все життя з найкращими враженнями.

1.ЧЕРВОНА ДОЛИНА - Захід Сонця
Коли йдеться про піші прогулянки в Каппадокію, важко пройти повз Червону долину. Гострі піщаникові хребти щоночі світяться глибоким, яскравим червоним кольором, коли сонце випалює унікальний пейзаж в останні хвилини заходу сонця. Якщо у вас є лише кілька ночей у Каппадокії, але це одне з найвищих місць у списку місць для заходу сонця.




2.ЛІТАТИ НА ПОВІТРЯНІЙ КУЛІ - Схід Сонця
Щороку понад півмільйона людей насолоджуються повітряними кулями в Каппадокії, що робить цей регіон місцем номер 1 у світі.
Неймовірне видовище, це бачити всі інші повітряні кулі разом з вами поєднуючи епічні пейзажі. Плавати на одній з таких куль при сході сонця над історичними печерами має бути вашою головною метою!





3.ГЬОРЕМСЬКИЙ МУЗЕЙ

Музей під відкритим небом Гьореме - одна з найпопулярніших визначних та історичних пам'яток Каппадокії. Аудіо-екскурсія проведе вас через старовинні картини, церкви та печерні будинки століть тому.

Музей під відкритим небом Гьореме знаходиться зовсім недалеко від центру міста в Гьореме, який є найпопулярнішим містом в Каппадокії.





4.ДОЛИНА ІХЛАРИ

Долина Іхлара - неймовірна ущелина з приголомшливою річкою, що протікає в самому серці долини на 16 км у межах вулканічної скелі. Це недалеко від провінції Аксарай, але все ще вважається частиною південної області Каппадокії.

На кілька годин ви можете забути, що знаходитесь у сухій пустелі та відчути шум лісу, йдучи під арками дерев і прогулюючись по трав’янистих валунах.





5.ПАГОРБ ЗАКОХАНИХ – Захід Сонця

Найпопулярнішим місцем для спостереження за заходом сонця в Каппадокія є Пагорб закоханих, який також відомий як Асіклар Тепесі. На вершині пагорба є дерев’яна платформа, яка трохи звисає над скелею. Радимо пройти вздовж цілого хребта для пошуку власного ідеального місця для спогляданням заходу Сонця.