Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

calendar 28.02.2020
views 4751 переглядів

Вас тягне на край землі, ви хочете екзотики, мрієте побачити світ і при цьому гарно відпочити? Вирушайте у Португалію! Кращі курорти на березі океану запросять вас відпочити за доступною ціною та порадують високою якістю обслуговування. Тут ви знайдете: пляжний відпочинок для всієї родини, кращі школи віндсерфінгу, скуштуєте португальську кухню, вас вразить дивовижний мікс півночі та півдня поєднані у природі та культурі цієї країни, і без сумніву не залишать байдужими найцікавіші екскурсійні програми та розваги для туристів.

НА КРАЙ СВІТУ

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Мис Кабо да Рока – крайня західна точка європейського континенту. Як сказав відомий португальський поет Луїс Камоенс «Це місце, де земля закінчується і починається море».

Море, а точніше, Атлантичний океан зіграв в історії Португалії головну роль. У часи великих географічних відкриттів Португалія зайняла одне з перших місць серед морських держав, в руках яких зосередилася влада над торговими шляхами. Ведучи загарбницьку політику, вона стала найбільшою в історії колоніальною імперією. В порти Лісабона звозилися золото та екзотика зі всього світу. Кельти, греки, римляни, германці, африканські араби, іспанці; мусульмани та хрестоносці; Наполеон... Хто тільки не побував і не залишив слід на португальській землі. Тому сучасна Португалія – це нестримно яскрава еклектика культур.


ЛІСАБОН: ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Лісабон – столиця Португалії та одне з найдавніших міст у світі. Місто було засноване приблизно у 1200 році до н. е. Існують різні припущення щодо засновників. За однією з версій, це були фінікійці, за іншою – сам Одіссей. Одне можна сказати напевно: місто просочене духом великих мореплавців усіх часів і народів. Особливо це відчувається в старовинній частині Лісабону, де фасади будинків облицьовані азулежу – кахельною плиткою, привезеною маврами ще у 15 столітті, а на вулицях, як на невільничому ринку, ходять чорношкірі жінки з великими важкими кошиками на головах.

В Лісабоні та його околицях зосереджено безліч як історичних пам'яток, так і сучасних. Але, якщо ви приїхали в Португалію для пляжного відпочинку, у вас залишається небагато часу на культурну програму. Тому я, як завжди, вам на виручку пропоную ТОП-5. Це п'ять культових місць, побувавши у яких, ви побуваєте по всій країні.


ДЕ ПОБУВАТИ В ПОРТУГАЛІЇ: ТОП-5 НАЙЦІКАВІШИХ ПАМ'ЯТОК

Мис Кабо да Рока – крайня західна точка Європи

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Головна визначна пам'ятка Португалії – це мис Кабо да Рока. Як співається в радянській пісні «Пол-Европы прошагали, полземли...». Таке відчуття виникає, коли стоїш на останньому клаптику суші на краю сто п'яти десяти метрового обриву. Позаду калейдоскоп доріг, країн, вражень, а попереду безмежний блакитний простір Атлантики, що зливається з небом. Мис Рока має якусь потужну енергетику. І не дивно. Чого тільки не побачили ці береги за історію людства. Звідси відправлялися великі морські експедиції, з цих скель відбивалися набіги піратів, у шторми тут затонуло безліч кораблів з наповненими награбованими скарбами трюмами... На мисі знаходиться маяк, побудований ще у 18 столітті. Він вказував кораблям шлях додому і служив навігатором через рифи.

А поруч з маяком розташовуються:

Ресторан. В ньому можна смачно пообідати після дороги і зігрітися міцними напоями. До речі, рекомендую захопити з собою теплий одяг – пронизливі вітри в цій місцевості не стихають ні на мить.

 

КУХНЯ ПОРТУГАЛІЇ: ДЕЯКІ ТРАДИЦІЙНІ СТРАВИ

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Перші страви: Сaldo verde – густий суп з картоплі і капусти.

Рибні страви: Вacalhau – тушкована тріска з турецьким горошком, robolo – вовчий окунь, tamboril – морський чорт, peixe espada – меч-риба.

М'ясні страви: befe і fevras – котлети і шніцелі з яловичини або свинини, borrego – баранчик, і cabrito – козеня запечені в духовці.

Напої: cafezinho – кава еспрессо, bagaceira – місцева горілка, ну і, звичайно ж, легендарний портвейн.

 

Сувенірна крамниця. Тут ви зможете, як то кажуть, «прибарахлиться» традиційними португальськими сувенірами.

 

ОРИГІНАЛЬНІ ПОРТУГАЛЬСЬКІ СУВЕНІРИ: ЩО ПРИВЕЗТИ З ПОРТУГАЛІЇ

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Сувеніри з коркової пробки – це може бути все, що завгодно від копійкових дрібничок до коштовних предметів гардеробу та вжитку.

Плитка азулежу – керамічна плитка, розписана народними візерунками в біло-блакитних тонах, на зразок давньо вічної арабської. Словом, «подделка», але дуже гарна.

Жижинья - традиційний португа­­льський лікер на основі вишні, вина і бренді.

Портвейн – в симпатичних сувенірних пляшках упакованих подарунковими наборами.

Мило Claus Porto – абсолютно натуральне мило з чарівним ароматом. Виготовляється в Порту і є улюбленим милом не будь-кого, а самої португальської королівської сім'ї.

Туристичний офіс. А це найпопулярніше місце сили на мисі. Тут за десяток євро ви отримаєте стилізований під старовину сертифікат з печаткою з сургучу, який свідчить про те, що ви, з гідністю подолавши всі перешкоди і позбавлення, нарешті дісталися краю світу! Каліграф пером впише в сувій ваше ім'я і поставить внизу число, місяць і рік. Крім цьго, вам запропонують поштові послуги. Ви зможете купити і відправити в будь-яку країну світу листівку, у якій адресу відправника буде зазначено як край землі – мис Рока.


Міст Васко да Гама – найдовший міст у Європі

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Шестисмуговий вантовий міст Васко да Гама знаходиться у Лісабоні і є найдовшим мостом у Європі, його протяжність 17,2 км. Він нависає над широким розливом річки Тежо і зв'язує столицю з передмістям Алмада. Міст було зведено до події міжнародного масштабу - проведення виставки «Експо-98», присвяченої 500-річчю відкриття Васко да Гама морського шляху в Індію.
В західній частині міста вздовж набережної курсують маленькі затишні вагончики канатної дороги, звідки можна помилуватися мостом, річкою і протилежним берегом, де з висоти дивиться на Лісабон статуя Христа Спасителя. Монумент був побудований в післявоєнні роки на гроші народу і присвячений жертвам Другої світової війни, в якій, до речі, Португалія не брала участі. Маючи стратегічно важливе географічне розташування, ця країна зберігала нейтралітет, лише надавши свої острови для розміщення баз союзників. Можливо монумент також символізує тісний історичний зв'язок з Бразилією, куди втекла португальська королівська родина, після вторгнення у країну військ Бонапарта. Тоді на чотирнадцять років столицею Португалії став Ріо-де-Жанейро.

 

Livraria Bertrand - найстаріший у світі книжковий магазин

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Найстаріший у світі книжковий магазин знаходиться в Лісабоні. Його відкриття датується 1732 роком. Розташований у богемному кварталі Шіаду, Bertrand займався не просто продажем книг. Це був літературний салон – центр культурного і політичного життя тієї епохи. З часом бренд «Бертранд» виріс в мережу магазинів по всій Португалії. А найстаріший у світі книжковий магазин ви можете знайти за адресою: R. Garrett 73 75, 1200-203.


Лісабонський океанаріум – один з найбільших у Європі

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Ця величезна споруда, побудована над водою річки Тежо, по вигляду нагадує корабель. Комплекс складається з численних залів, розділених на п'ять тематичних відділів: Атлантичний океан; Антарктика; Тихий; Індійський і Світовий океан. У кожному з них представлені їх мешканці – риби, ссавці та птахи. Треба зазначити, що видовище захоплює дух і відвідування океанаріуму залишить яскраве враження як у дітей, так і у дорослих. А ще для усіх допитливих в океанаріумі проводяться науково-популярні лекції з океанографії та морської біології.


Португалія – це футбол. Музей Кріштіану Роналду «CR7»

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Футбол в Португалії самий популярний вид спорту, їм фанатіють всі від малу до велика, а Кріштіану Ронадду по заслугах вважають національним героєм, адже він володар безлічі нагород і рекордсмен за кількістю забитих голів. Багато хто називає його навіть кращим гравцем у світі.
Музей «CR7» знаходиться на острові Мадейра – там народився Кріштіану. Серед експонатів музею - численних трофеїв гравця, його спортивної форми, а також незвичайних подарунків та листів від уболівальників – виставлені легендарні «Золота бутса» і «Золотий м'яч». А для бажаючих сфотографуватися на пам'ять поряд із зіркою, в музеї є спеціальна кімната доповненої реальності.

 

КРАЩІ КУРОРТИ ПОРТУГАЛІЇ

Кашкайш
 Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Кашкайш є найпрестижнішим курортом Португалії. Це невелике містечко знаходиться всього в півгодини їзди від Лісабону на мальовничому березі Лісабонської Рів'єри. Кашкайш славиться відмінними піщаними пляжами, кращими готелями і широко розвиненою туристичною інфраструктурою. У цих берегів проходять регати і змагання з віндсерфінгу. Також тут можна зробити цікавий екскурс в історію, навідавшись у Старе місто, яке ніби застигло у середньовіччі.


Віламоура

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Віламоура – це відносно велике сучасне курортне місто, побудоване у минулому столітті на пустельному узбережжі півдня Португалії. Місто будувалося виключно як туристичне, тому відпочивати тут, по-перше, дуже зручно і комфортно, а по-друге, будьте впевнені, сумувати не доведеться. У Віламоура найбільш сприятливі погодні умови для відпочинку з дітьми: немає таких сильних вітрів, як на заході, температура води теж порядком вище, насипні широкі піщані пляжі обладнані всім необхідним для відпочинку класу люкс. А якщо ви їдете яскраво провести час у веселій компанії, для вас відкриється море розваг на будь-який смак: ресторани, дискотеки, казино, SPA-центри, салони краси, поля для гольфу...


Пляж Прая да Маріна

Португалія: відпочинок на березі океану, кращі курорти та екзотичні сувеніри

Цінителі краси і тиші дикої природи знайдуть своє щастя на пляжі Прая да Марина. Це відокремлений пляж, розташований на скелястому узбережжі мальовничого регіону Алгарве. Незважаючи на віддаленість від інфраструктури, це місце користується великою популярністю серед туристів і любителів дайвінгу. Тут найпрозоріша вода і химерні лабіринти підземних гротів у яких живуть строкаті рибки та морські зірки. Важливо зауважити, що пляж не такий вже і дикий. На пляжі є невелике кафе, працюють станція прокату спорядження для підводного плавання та парковка.

Ми пропонуємо найкращі тури в Португалію за доступними цінами.  Ви можете ознайомитися з нашими пропозиціями в розділі Екскурсійні тури.

Подорожуйте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей
Юлія Богданова