Особливості відпочинку на Кіпрі

calendar 25.03.2020
views 2289 переглядів

Кіпр – це не тільки офшори, але ще й розкішні курорти на Середземному морі, де пропонується туристичний сервіс найвищого рівня, пляжі з золотим та білосніжним піском і прозорою морською водою, і відразу ж дві національні кухні на одному острові: грецька та турецька. А зараз про все це я розповім докладно.

Почнемо по порядку – з короткого екскурсу в історію. Крит древня земля: перша історична згадка датується ще задовго до нашої ери – часів еллінської цивілізації. На порозі нашої ери острів завойовує Олександр Македонський. Після зльоту Риму, Кіпр стає римською провінцією. У середньовіччі його завойовує Річард Левине серце, і, нарешті, у 16 столітті – Османська імперія. Навіть якщо ви не любитель історії, вам все одно необхідно буде мати мінімальні знання для того, щоб орієнтуватися в тонкощах сучасного туризму на острові, оскільки Кіпр фактично поділений між Грецією, Туреччиною та Великобританією, у якої на острові знаходяться військові бази. На кожній території встановлені відповідно свої правила. Наприклад, на турецькому кордоні діють: візовий режим, паспортний контроль та митні обмеження на вивезення товарів, оскільки ціни в турків дещо нижче, ніж у греків. І як апофеоз всього цього коктейлю – на дорогах острова лівосторонній автомобільний рух як у Великобританії.

Нині Кіпр відомий на весь світ, а особливо у державах з якими було укладено Угоду про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна. Якщо провести опитування серед різних людей, то на питання «Що таке Кіпр?» ви почуєте: «Офшори... Офшори... Офшори...». Хоча насправді після вступу в ЄС офшорний режим в Республіці Кіпр офіційно був припинений, та регулятори міждержавних відносин зазнали істотних змін. Єдине, що залишилося незмінним – це відпочинок на цьому дивовижному острові посеред Середземного моря.


ВІДПОЧИНОК НА КІПРІ

Для того щоб ви розуміли рівень сервісів, що надаються: туризм — одна з головних статей національного доходу республіки. М'який клімат Середземномор’я, кристально чиста вода, всюди розвинена інфраструктура з кожним роком привертають все більшу і більшу кількість охочих відпочити на курортах острова. Практично всі пляжі Кіпру нагороджені Блакитним Прапором – найвищою нагородою Євросоюзу за екологічну чистоту та інфраструктуру. Багато серед них є муніципальними пляжами, єдине, прокат шезлонгів та парасольок від сонця на них платний.



КРАЩІ КУРОРТИ КІПРУ

Ларнака


Особливості відпочинку на КіпріЦе старовинне портове місто. Водночас місто є найбільшим курортом на острові, де можна порівняно недорого відпочити. Туристичний сервіс, як і всюди, на високому рівні, чудово розвинена інфраструктура, вздовж узбережжя розташовані сучасні готельні комплекси з безліччю розваг. Широкі піщані пляжі обладнані усім необхідним для відпочинку на будь-який смак. У самому місті кипить нічне життя: працюють бари, дискотеки, торгові центри. Дістатися до Ларнаки так само легко і зручно – в місті розташований міжнародний аеропорт.



Айя-Напа


Особливості відпочинку на КіпріСамий популярний курорт на Кіпрі. Тут, як і в Ларнаці, кипить нічне життя, сюди з'їжджається молодь з усього світу. Та особливу увагу варто приділити пляжам Айя-Напи. Вони вважаються найкращими на острові і мають нагороду Блакитний Прапор. Саме ж місто розташоване у безвітряній бухті, тому є улюбленим місцем для відпочинку з дітьми.



Лімассол


Особливості відпочинку на КіпріЯкщо ви хочете поєднати пляжний відпочинок з пізнавальним і познайомитися з культурою та історією Кіпру, вирушайте у Лімассол. Це одне з найстаріших міст. У його околицях ви знайдете безліч пам'яток різних епох і цивілізацій, вам буде запропоновано різноманітність екскурсійних програм. А ще в Лімассолі ви ніколи не занудьгуєте, там щорічно проводяться, карнавали, фестивалі та концерти.


Кіренія


Кіренія або турецькою мовою Гірне – це невелике тихе і затишне портове містечко, яке знаходиться на турецькій частині острова в ТРПК. Воно оточене високими горами, наче відрізане від цивілізації. Життя тут протікає розмірено і неквапливо, тому сюди з'їжджаються любителі усамітненого відпочинку, вузьких вуличок і малолюдних пляжів.
Дістатися літаком в Гірне можна тільки трансфером через Туреччину. Авіарейси на територію ТРПК прибувають у аеропорт Ерджан недалеко від північної Нікосії


Фрамагуста


Особливості відпочинку на Кіпрі

Ще одне місто-курорт в ТРПК. Хоча, він приваблює туристів не стільки пляжним відпочинком, скільки однією своєю цікавою пам'яткою.
Місто привид Вароша – це колишній елітний міський квартал Кіпру. Нині він виглядає як наша Прип'ять, тільки греки покинули його не внаслідок зараження радіацією, а після турецької інтервенції на острові, яка відбулася у 1974 році і забрала багато життів мирних жителів, залишивши по собі руїни. Відновлювати дорогі будинки у турків, мабуть, не виявилося коштів, так і залишилися стояти зруйновані війною і часом, викликаючи культурний шок у туристів та змушуючи задуматися...

Подорожуйте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей

Юлія Богданова