Незвичайна Барселона – Унікальна, Старовинна, Сучасна…

calendar 13.02.2020
views 1516 переглядів

Потрапивши в Барселону, Ви обов'язково відзначите її контрасти, і мова зараз піде не тільки про сміливмй союз старовини і сучасності, а про таксі!

Таксі в цьому місті помітити легко, адже вони відразу кидаються в очі своїм «бджолиним» забарвленням. Існує думка, що чорно-жовтий колір таксі пов'язаний зі смертю відомого архітектора Антоніо Гауді - людини, без якого Барселона не була б Барселоною. Згідно каталонській символіці, ці кольори позначають «ганьбу» і «траур».

Траур - за великим архітектурним чарівником, який помер під колесами трамвая у віці 74 років. Ганьба - для байдужих і меркантильних візників, які не рушили з місця, щоб довести потерпілого до лікарні, адже він був погано одягнений і нічим не видавав собою всесвітньо відому особистість.

Гауді помер в лікарні для жебраків, куди його доставили правоохоронці. Така ось історія про трагедію і людську черствість. З тих пір, якій фірмі не належав би автомобіль таксі, вони всі мають чорно-жовте забарвлення, вже звичне для всіх жителів і гостей Барселони.

Але таксі - далеко не єдина цікава річ в Барселоні. Безліч пам'яток архітектури, парки розваг, розкішні блакитні пляжі - слід дуже добре продумати маршрут, щоб побувати в самих топових місцях міста.

Напевно, місцем-візиткою Барселони є храм La Sagrada Família (одна з найвідоміших робіт великого архітектора Антоніо Гауді). Для туристів, особливо для поціновувачів архітектурного мистецтва, продумані цілі маршрути і тури по роботах генія. Не варто виділяти з цього списку якісь окремі об'єкти, адже вони всі варті уваги та захоплення.


Барселона - місто з яскравою, різноманітної, цікавою історією. Подорожуючи тут, обов'язково відвідайте хоча б один музей: музей CosmoCaixa, музей історії Барселони, Національний музей мистецтва Каталонії, музей Пікассо. Якщо серед туристів є футбольні фанати, то обов'язковим місцем для відвідування буде музей одного з кращих футбольних клубів - ФК «Барселона».

Барселона налічує кілька великих площ, кожна з яких заворожує своїми масштабами, викликає особливі емоції, наповнює атмосферою свята і романтики.

У вільний час обов'язково погуляйте на одному з пляжів (Барселонета, багатіли, Нова березня Белла). Дрібний жовтий пісок, блакитне море - що ще потрібно для заспокоєння і релаксу.

Для любителів активного відпочинку є інше рішення - парки розваг Порт Авентура і Тибидабо. Ці місця гарантують вам величезний заряд енергії та незабутні емоції.

Барселона - це величезний вибір унікальних пам'яток і незвичайних розваг... і, як зазвичай, на все є обмежений час. Щоб не витратити його даремно і «вичавити» максимум з цього міста, звертайтеся до нас. Наша мета - забезпечити Вам незабутній відпочинок в незабутньому місці.

Дивіться тури в Іспанію на нашому сайті.