Сім кращих місць в Берлині для відвідування

calendar 09.07.2018
views 1051 переглядів

Рейхстаг

Це нео-ренесансна будівля була відкрита в 1894 році і залишалося резиденцією парламенту Німеччини, поки вона не була сильно пошкоджено в результаті пожежі в 1933 році. Під час битви по захопленню столиці в 1945 році Рейхстаг залишили в руїнах. З 1999 року відновлене будівлю, в даний момент є вражаючий скляний купол, спроектований архітектором сером Норманном Фостером. Рейхстаг знову став резиденцією парламенту Німеччини.

Галерея East Side

Одна з небагатьох, що залишилися, ділянок Берлінської стіни розташована між залізничною станцією Ostbahnhof і мостом Обербаумбрюкке в Фрідріхсхайн. У 1990 році на сторону, звернену на схід, було відреставровано 106 фресок, приблизно з 1300-метрової секцією стіни, яка з 1991 року користується знаковим статусом в якості постійної галереї East Side під відкритим небом.

Єврейський музей

Музей відстежує єврейську історію та культуру в Німеччині, а також представляє історію антисемітизму і переслідування євреїв під час нацистського режиму. Відвідувачі входять в музей через колишній суд Коллегіенхаус. Однак набагато більш вражаючим є новий дизайн Даніеля Лібескінда сусіднього будинку з його зигзагоподібним дизайном і сріблясто-сірим цинковим фасадом. Дві будівлі з'єднані захоплюючими підземними сходами.

Контрольна точка Чарлі

На колишньому прикордонному переході між американським і радянським секторами в Берліні ви можете і тепер бачити зображення і текстові панелі. Постійна експозиція в Стіні-музеї розповідає про будівництво стіни в 1961 році і її вплив, а також деталізує спроби людей бігти з Німецької Демократичної Республіки (НДР). У 2012 році музей «Чорний ящик» відкрився по сусідству з історією «холодної війни».

Бранденбурзькі ворота

Колишні міські ворота стоять на західному краю бульвару Унтер-ден-Лінден. За часів Німецької Демократичної Республіки він перебував в обмеженій зоні в східній частині міста, тоді як сьогодні, увінчаний Квадрігою, це найвідоміша пам'ятка Берліна і символ єдності Німеччини.

Музейний острів

Музейний острів являє собою ансамбль історичних будівель і об'єкт Світової спадщини ЮНЕСКО. Це один з найбільших музейних комплексів у світі: Старий і Новий Музеї, Стара Національна галерея, Пергамський музей і Музей Боде знаходяться в безпосередній близькості один від одного. Досить дешеві квитки, що охоплюють вхід в усі п'ять музеїв, можуть бути заброньовані заздалегідь онлайн.

Телевізійна вежа

Телевізійна вежа - це не тільки найвища структура Берліна (368 метрів), але і одна з найвідоміших визначних пам'яток. У ясний день відвідувачі оглядового майданчика, висотою 204 метри, можуть побачити до 40 кілометрів. Вежа стоїть на Александерплац, відомій своїми Світовими годинами і Фонтаном дружби між народами.

спасибо за информацию: люфтганза тревел гайд