Курорти Болгарії

calendar 28.04.2020
views 1605 переглядів

Болгарія завдячуючи близькості знаходження та помірним цінам на відпочинок дуже затребувана серед українських туристів. Тут високий рівень обслуговування та кращий пляжний відпочинок поєднуються з багатими екскурсійними програмами, адже унікальних пам’яток у країні безліч. Це старовинні містечка, монастирі та просто мальовничі місця, які милують око та занурюють у затишок та спокій. Болгарія чекає на вас також  і взимку. Коли горах випадає сніг можна насолоджуватися гірськолижними видами спорту. 

У Болгаріії багато курортних регіонів та містечок. Найбільшим курортним містом і культурним центром є Варна. Також великою популярністю серед відпочиваючих користуються пляжні курорти Альбена і Золоти Піски. На півдні Болгарії розкинувся відомий курорт Сонячний Берег і такі екскурсійні старовинні міста, як Созополь, Несебр і Бургас. Отже про найпопулярніші курорти і піде мова далі, але вже більш детально.

СОНЯЧНИЙ БЕРЕГ

На березі Чорного моря в мальовничій місцевості знаходиться міжнародний курорт Сонячний Берег. Курортна зона тут налічує більше ста готелів. Крім цього є два кемпінги. За екологічність і бездоганну чистоту пляжної зони, курорт отримав відзнаку - «Блакитний прапор».

Сонячний Берег дуже динамічний та багатолюдний курорт з довжиною пляжної смуги біля  десяти кілометрів. А ширина пляжів становить від тридцяти до шістдесяти метрів. Пляжі пісочні, місцевість навколо зелена, багато алей та парків. Клімат Сонячного Берега близький до середземноморського. Літо помірно спекотне. У травні середня температура повітря становить + 23 градуси, а в липні - серпні від +27 до +31 градусів. У червні і вересні температурна відмітка знаходиться на +24.

Щодо розваг для дітей та дорослих, їх тут море. На Сонячному березі сумувати не доведеться нікому. Тут є все:  і різноманітні спортивні площадки, як то футбольні, волейбольні, для гольфу, тенісні корти, фітнес-зали;  так і дитячі атракціони, аквапарки, лунапарки, майданчики та інше. На курорті не вгасає нічне життя:  цілодобово працюють казино, ресторани, кафе.

Поблизу Сонячного Берега знаходяться цікаві пам'ятки, які безумовно варто відвідати, аби додати барв до відпочинку. Заповідник «Каліната» стане цікавим як для дітей, так і дорослих. Тут мешкають черепахи, лелеки, сови, олені і лані, ростуть рідкісні види рослин. Стародавнє місто Несебр заслуговує на особливу увагу паломників, у ньому розташовано понад сорока церков. З сонячного берега буде зручно відправитися на екскурсію в Созополь. Це старовинне місто з унікальною архітектурою епохи відродження, в рамках цієї екскурсії можна здійснити прогулянку по казкової красоти річці у човні.


ОБЗОР

Курорт Обзор розташувався у мальовничій голубій затоці між Бургасом і Варною. Це с спокійне, місце оточене скелястими горами. Водночас інфраструктура курортної зони розвинена на дуже високому рівні. В Обзорі піщані пляжі, чисте та тепле море і пишна рослинність. Клімат м’який, помірно-континентальний.

Протяжність пляжної смуги приблизно тка, як на Сонячному березі – біля десяти кілометрів. Тут такі ж широкі пляжі, обладнані усім необхідним і незвичайно чиста вода. Тому це улюблене місце всіх туристів, а насамперед сімей з маленькими дітьми. Самими популярними пляжами в Обзорі вважаються «Іраклі»  та «Південний».

Щодо спортивних та вечірніх розваг, на цьому курорті можна зайнятися  пляжним волейболом, серфінгом, дайвінгом, покататися на водних лижах,  мотоциклах;  цілодобово працюють ресторани, кафе та дискотеки. Для дітей облаштовані ігрові майданчики.


КРАНЄВО

Кранєво – курортне село з білими будиночки з червоними черепичними дахами, оточене зеленими лісами і пагорбами. Тут знаходяться мінеральні джерелами, тому курорт ідеально підходить для тих, хто планує поєднати пляжний відпочинок із лікуванням та оздоровленням. Здебільшого сюди приїжджають сім’ї з дітьми та люди, які люблять проводити відпустку в тиші на самоті.

Протяжність пляжної зони у Кранєво лише шість кілометрів:  золотий пісочок та спокійне чисте море. Інфраструктура мінімальна, при цьому є забезпечення усім необхідним. Працюють бари, кафе, ресторанчики та нічні клуби. Усі пляжі обладнані спортивними та дитячими майданчики, можна орендувати пляжний інвентар.

 

Оптима Тур пропонує тури на кращі курорти Болгарії за оптимальними цінами. Ознайомтесь на майбутнє з усіма пропозиціями на нашому сайті в розділі Екскурсійні тури.

 

Відпочивайте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей

Юлія Богданова