Кращі пляжі Затоки

calendar 23.04.2020
views 1939 переглядів

Затока - саме популярне місце відпочинку на Чорному морі в Одеській області. Тут уздовж берегової лінії на п’ять кілометрів простягнулися широкі піщані пляжі, а за ними перша та друга лінії будівель:  бази відпочинку, готелі, санаторії та приватний сектор. Море тут мілке та тепле, тому це улюблене місце відпочинку для сімей з дітьми.

У Затоці розташовані дитячі оздоровчі санаторії, серед яких великий дитячий спеціалізований санаторій «Затока». У ньому оздоровлюються діти із захворюваннями опорно-рухового апарату інфекційного й не інфекційного походження, ті, хто має вроджені вивихи, сколіоз, остеомієліт, туберкульоз кісток і суглобів.
Море в Затоці неглибоке і тому прогрівається починаючи вже з травня місяця. Всі місцеві пляжі безкоштовні, але при цьому багатолюдні. Більшість з них має  добре розвинену інфраструктуру. Також є кам'янисті, і навіть просто бетонні блоки для входу в море.


КРАЩІ ПЛЯЖІ

ПЛЯЖІ ЛИМАНСЬКОГО РАЙОНУ

Кращі пляжі для відпочинку з дітьми знаходяться у Лиманському районі. Пляжі тут широкі, просторі, до ста пяти десяти метрів. Це дозволяє відчувати себе доволі комфортно при великій кількості відпочиваючих. Багато атракціонів та розваг для дітей, при цьому ціни на пляжні сервіси нижче, ніж на пляжах інших районів. Пляжі Лиманського району завжди чисті бо регулярно прибираються, вхід в море пологий, нема медуз, але зустрічаються водорості.


ПЛЯЖІ СОНЯЧНОГО РАЙОНУ

У Сонячному районі пляжі в основному піщані, також є кам'янисті. Тут також добре розвинена інфраструктура і завжди багато відпочиваючих. Пляжі доволі чисті, єдиним недоліком є медузи у воді і комарі у повітрі – що обумовлюється близькістю лиману.


ПЛЯЖІ БУДКАНСЬКОЇ КОСИ

Довжина коси дорівнює 18-ти кілометрів. Коса розділяє лиман і море. Вона дуже вузька, тому тут можна купатися з двох боків. В деяких місцях на Будканській косі є будівлі та інфраструктура, але в цілому вона пустельна і безлюдна. Це відмінне місце для релаксації та усамітненого відпочинку. Чисті пісок та морська вода також приваблюють сюди сім’ї з маленькими дітьми.

В районі Будканської коси розмістилися оздоровчо-лікувальні санаторії, бази відпочинку та дитячі табори. Сюди приїжджають люди, які страждають хворобами органів дихальної системи, опорно-рухового апарату, статевої системи і шкірними захворюваннями, а також всі ті, кому рекомендований місцевий клімат - теплий, сухий, насичений випарами з моря та лиману. Тут пропонуються унікальні процедури:

  • чорні мулові грязі Будакського лиману
  • хлоридно-натрієво-магнієва вода
  • мінеральні води

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПЛЯЖ ЗАТОКИ

Центральний пляж – звучить справді дивно, адже цей пляж для любителів усамітненого та дикого відпочинку. Ніякої інфраструктури тут немає зовсім. Приїжджають сюди на машинах з наметами. Так як дороги немає, авто треба буде залишити на парковці найближчій турбази і дійти до пляжа пішки.


АКВАПАРК «ЗАТОКА»

У центрі містечка побудовано сучасний великий аквапарк. Аквапарк «Затока» буде цікавий не тільки для дітей. Сюди треба завітати всією родиною. В аквапарку можна знайти багато різноманітних розваг та атракціонів, як для малеч, так і для дорослих.
Затока гостинно запрошує усіх насолодитися сонцем і морськими волнами на кращих пляжах Чорного моря та оздоровитися місцевими лікувальним процедурами. Отримуйте від відпочинку тільки гарні і яскраві враження!
 
Оптима Тур пропонує тури на кращі курорти України за оптимальними цінами. Ознайомтесь на майбутнє з усіма пропозиціями на нашому сайті в розділі Екскурсійні тури – Кращі тури Україною.

Відпочивайте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей

Юлія Богданова