Кам'янець-Подільський - місто фестивалів

calendar 21.09.2020
views 3489 переглядів

Кам'янець-Подільський – старовинне і одне з найкрасивіших міст України. Сюди приїжджають туристи зі всього світу, щоб подивитися на його унікальні пам’ятки:  давню фортецю, бруковані вулиці з кованими ліхтарями, світлі храми, відчути дух романтики і мистецтва та насолодитися відпочинком на природі, яка тут незвичайно красива. Однак найграндиознішими подіями, які приваблюють сюди мільйони людей кожного року є фестивалі:  РетроФест та Фестиваль повітряних куль.



ПАМ’ЯТКИ

СТАРИЙ ЗАМОК

Кам'янець-Подільська фортеця або Старий замок, є візитною карткою міста. Унікальність цієї фортеці полягає у тому, що її було збудовано ще в епоху Київської Русі і вона зберіглася у своєму первісному вигляді до теперішнього часу. Тепер на території Старого замку проводять різноманітні фестивалі, вистави, ярмарки, знімаються фільми, наприклад, відомі «Балада про доблесного лицаря Айвенго» та «Тарас Бульба», а ще кожного дня проводяться екскурсії, прогулянки та весілля. До фортеці веде Турецький міст. Існує така традиція:  усі закохані вішають на мості замочки, як символ нерозлучності. 


ОЛЕКСАНДРО-НЕВСЬКИЙ СОБОР

Справжньою прикрасою міста вважається Олександро-Невський собор збудований в неовізантійському стилі. В радянські роки цей храм розібрали на будівельні матеріали і відновили тільки за часів Незалежності.


СМОТРИЦЬКИЙ КАНЬЙОН

У Кам’янець-Подільському та його околицях багато дивовижних пейзажів, які милують око у будь яку пору року. Серед них природна пам'ятка незвичайної краси - Смотрицький каньйон. Річка Смотрич тече мальовничою зеленою долиною, де по обидва боки височіють суворі гранітні скелі, висота яких сягає п’ятдесяти метрів. Це місце – Мекка для любителів екстремального спорту та розваг, таких як скелелазіння та байндджампінг.


ПАМ'ЯТНИК ТУРИСТУ

Кумедна пам’ятка, біля якої бажає сфотографуватися кожен, хто відвідує Кам’янець-Подільський, це пам’ятник туристу. Його було встановлено у 2013 році на площі Польський ринок, недалеко від міської ратуші. Скульптори Сергій Кляпетура та Сергій Кліщ «одягли» своє творіння в футболку, шорти і кепку;  за спиною у туриста висить рюкзак, а на шиї - фотоапарат.


РЕТРОФЕСТ

Кожного року у місті проходить фестиваль стилю "Ретрофеста", на якому виставляються шедеври автомобільного мистецтва - рідкісні та раритетні автомобілі і реплікари відомих моделей і марок, іноземного та вітчизняного виробництва. До того ж у програму фестивалю входять різноманітні цікаві заходи:  парад та шоу ретро-техніки, запальні танці і атмосферна жива музика, арт-простір, показ мод, сімейний "Грай-LAND" та багато інших розваг.


ФЕСТИВАЛЬ ПОВІТРЯНИХ КУЛЬ

Міжнародний фестиваль повітряних куль у Кам'янець-Подільському називають одним з семи чудес України. Цей найпопулярніших і найроматичніших фестиваль – безумовно вражаюче видовище. Над казковим середньовічним містом у блакитне весняне небо здіймаються та пливуть над річкою та скелями каньйону сотні яскравих різнобарвних повітряних куль. Фестиваль повітряних куль проводиться в Кам'янець-Подільському наприкінці травня місяця вже більше десяти років і щороку у ньому беруть участь кращі українські команди.

Ви можете не тільки відвідати яскраве свято повітроплавання, але й стати учасниками повітряної регати, подивитися на землю з висоти близько двох тисяч метрів і зробити багато приголомшливих фото. Для того, щоб відвідати фестиваль, прийняти участь у ньому та за будь-якою іншою інформацією стосовно турів Україною, звертайтеся до спеціалістів нашого туристичного агентства за вказаними контактами:

Телефон: +38 093 702 88 88

Телефон: +38 068 702 88 88

Email: [email protected]

Оптима Тур пропонує тури у Кам'янець-Подільський та інші міста і курорти України за оптимальними цінами. Ознайомтесь на майбутнє з усіма пропозиціями на нашому сайті в розділі Екскурсійні тури – Кращі тури Україною.

Відпочивайте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей

Юлія Богданова