Як отримати туристичну візу до Великобританії

calendar 13.02.2020
views 4024 переглядів


Як отримати туристичну візу до Великобританії

ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ І ТОП 10 ПОРАД ВІД OPTI TRAVEL

У світі знайдеться небагато людей, кого б не манила Англія ...

Стара добра Англія, вічно оповита туманами, містикою і детективними сюжетами. Строкатіюча парасольками, одухотворена Шекспіром і не розгадана вченими культура, що бере витоки у древніх кельтів з їх похмурими богами. Великобританія для тих, у кого живий дух консерватизму і аристократії, для тих, хто хоче зануритися в історію і цікавиться наукою. Вікова палацово-паркова архітектура монархій, численні музеї... Чого тільки коштує один музей мадам Тюссо, де ви можете сфоткатися із самої Єлизаветою II ... А також виставки і галереї на будь-який смак, археологічні пам'ятники і артефакти глибокої давнини - все це відкриється Вам, якщо Ви побуваєте в цій загадковій країні. Всі знають про найбільше в Європі колесо огляду, з якого видно весь Лондон, древні Римські бані, де, можна замовити spa, жертовномий вівтар Стоунхендж, і поля з малюнками інопланетян, що не піддаються поясненню. А ось, чи знаєте Ви, що сучасні британці просто повернені на культі мертвих. Нарівні з матінкою королевою вони всерйоз шанують всяких привидів і духів. У них навіть створене товариство захисту привидів. Так що, якщо Вам доведеться зустріти привид, то не лякайте його, він під захистом держави.

Хоч Україна і прийняла закон про безвізовий в'їзд для британців, сама Британія не поспішає відповісти взаємністю. Але, звичайно ж, обіцяє прийняти це питання до розгляду, проте не раніше 2021 року. Тому для наших громадян на порядку залишається все те ж хвилююче питання: Як же потрапити в заповітну країну і насолодитися усіма її принадами? Почнемо по черзі.

 

ХТО МОЖЕ ПОДАВАТИ ЗАЯВКУ НА ОТРИМАННЯ ТУРИСТИЧНОЇ ВІЗИ ДО ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

Подавати заяву на отримання візи до Великобританії на території України можуть як громадяни України, так і громадяни інших держав, а також особи без громадянства, які проживають на нашій території та досягли вісімнадцятирічного віку і не обмежені у дієздатності.

Неповнолітні та недієздатні громадяни України, громадяни інших держав, а також особи без громадянства самостійно подавати заяву не можуть. За них це роблять їхні представники (фізичні особи): батьки, опікуни, родичі, інші представники, які мають такі повноваження.

 

ЩО ТАКЕ ТУРИСТИЧНА ВІЗА АБО STANDART VISITOR VISA

Офіційна назва туристичної візи - Standard Visitor visa. Подавати заяву на Standard Visitor visa ви можете:

- Для відпочинку, наприклад, у період відпустки, або для зустрічі з родичами і друзями.

- Для бізнес-зустрічей, участі в спортивних і творчих заходах.

- Для інших цілей, наприклад, для отримання медичної допомоги.


З ЧОГО ПОТРІБНО ПОЧИНАТИ

Як отримати туристичну візу до Великобританії

Визначити мету і тривалість поїздки.

Які можуть бути цілі поїздки:

Туризм. Огляд визначних пам'яток, шопінг.

Поїздка у гості. Для зустрічі і на запрошення родичів, друзів, які проживають на території Великобританії.

Конференція, ділова зустріч, тренінг та інше. У випадку, якщо вас запрошує організація для участі у некомерційній діяльності.

У будь-якому випадку, якщо ви їдете по туристичній візі, ваша діяльність у Великобританії не має носити комерційний характер, а термін перебування перевищувати рамок, встановлених типом візи.

Тривалість поїздки.

Претендуючи на туристичну візу, ви можете вимагати будь-яку тривалість поїздки до 6 місяців, в залежності від зазначеної мети. Винятки становлять дві групи:

1. Ті, хто їдуть до Великобританії для проходження лікування, можуть претендувати на візу строком до 11 місяців;
2. Ті, хто їдуть до Великобританії у академічну відпустку для проведення досліджень, можуть перебувати разом з супругом/супругою до 12 місяців.

Зазвичай для туристичної візи вказуються невеликі терміни: до пари тижнів. У будь-якому випадку, візовий офіцер сам вирішує на який термін відкрити вам візу. І, забігаючи наперед, скажу більше, на пункті пропуску у Великобританії вам можуть змінити термін перебування в країні, як в сторону зменшення, так і в бік збільшення, або навіть заборонити в'їзд. Тому ви повинні розуміти, що все в цьому питанні, на даній стадії, є відносним. Головне, для початку, отримати візу у паспорт.

 

КОЛИ ПОДАВАТИ ЗАЯВКУ НА ОТРИМАННЯ ВІЗИ

Згідно з правилами, ви можете подавати заяву на отримання туристичної візи за три місяці до наміченої дати поїздки. І бажано, робити це не пізніше, ніж за місяць до цієї дати, оскільки процес подачі трудомісткий і може виникнути непередбачена затримка.

  

ПРОЦЕДУРА ПОДАННЯ

Електронна анкета. Визначившись з метою та строками поїздки, ви можете створювати аккаунт і заповнювати онлайн анкету.

Документи. Коли ви заповните і подасте анкету, для вас буде сформовано персональний список документів. Документи також завантажуються онлайн. Це повинні бути високоякісні електронні версії оригіналів, завірені печаткою бюро перекладів, або копії, якщо оригінали відсутні. Зауважте, що вас можуть попросити надати документи на співбесіді в консульстві. Тому до питання варто підійти з усією серйозністю.

Оплата. Після завантаження всіх необхідних документів в акаунт програма надсилає вам лист-підтвердження подачі анкети і пропонує провести онлайн оплату (візовий збір, сума якого узгоджується з вами при створенні акаунта, в залежності від того, потрібно вам здавати біометричні дані чи ні). Коли оплату проведено успішно, вам на електронну пошту приходить лист-підтвердження. А в акаунті формується чек, який необхідно зберегти.

Запис на співбесіду. Після успішної оплати, ви можете обирати і призначати дату співбесіди. Тут вам буде запропоновано ряд опцій і додаткових платних сервісів. У вас є вибір: призначити безкоштовну співбесіду, яка можлива лише в певні години і не завжди є вакантні місця на найближчі дати або обрати і сплатити за будь-який зручний для вас час. Після запису, ви отримуєте лист-підтвердження запису на співбесіду, який також необхідно зберегти.

 

СПІВБЕСІДА

Співбесіда в Консульстві Великобританії не є співбесідою як такою. Вас можуть взагалі ні про що не запитати. Ви просто приходите з закордонним паспортом, куди необхідно візу і здаєте біометричні дані (якщо це потрібно). Зберігайте чек про здачу біометріки. Здані біометричні дані є дійсними протягом десяти років і, якщо ви будете подаватися на отримання візи ще раз, вам не доведеться проходити цю процедуру знову, і оплатити потрібно буде тільки консульський збір.

Тут варто акцентувати увагу на те, що ваш закордонний паспорт залишається в Консульстві на весь період розгляду вашого питання, а в разі схвалення візи, до цього терміну додається ще кілька днів на вклейку візи. Тому якщо, ви плануєте в цей період інші поїздки, вам потрібно залишити паспорт на руках. Для цього існує спеціальний платний сервіс Keep my passport, який ви повинні замовити заздалегідь, ще на стадії оплати.

  

ТЕРМІНИ РОЗГЛЯДУ

Якщо ви не замовили терміновий розгляд, при якому консульський збір, звичайно, буде більше стандартного, ваші документи будуть знаходитися на розгляді протягом двох тижнів з дня проходження співбесіди. Але це не фіксований термін. Вас можуть оповістити про результат і раніше, або, як правило, трохи затягнути розгляд. В будь-якому разі, вам потрібно кожен день моніторити електронну пошту в очікуванні листа - рішення по вашому питанню або прохання надати додаткові документи та відомості, у разі, якщо це вважатимуть за потрібне.

  

ПАН АБО ПРОПАВ

І ось настає довгоочікувана мить. Ви отримуєте лист схвалення вашої візи або лист відмови. У разі відмови, в листі повинно бути вкладення - лист відмови, в якому пояснюються причини, за якими вам відмовлено у візі і надається або забороняється можливість апеляції та повторної подачі заяви на отримання візи. Ви можете йти у Консульство і забирати ваш паспорт. Якщо візу схвалено, то ваш паспорт відправляють на вклейку візи, і ви повинні очікувати наступного листа, де вас повідомлять про те, що вже можете забрати Ваш дорогоцінний паспорт.

 

 

ПОРАДИ ВІД ОПТІМА ТУР

10 ЗОЛОТИХ ПРАВИЛ УСПІШНОГО ОТРИМАННЯ ВІЗИ

Як отримати туристичну візу до Великобританії

 1. Визначте мету.

Чітко визначте мету вашої поїздки. Пам'ятайте, що від цього залежить все. Не розпиляйтеся з метою, виберіть тільки одну.


2. Визначте місце.
Визначтеся з місцем, куди ви хочете поїхати і де будете жити. Якщо ви збираєтеся відвідати не одне місто, обов'язково вкажіть це і забронюйте всюди номеру в готелях, або вкажіть адреси, де ви будете проживати.
 

3. Розробіть план.
Розробіть план поїздки буквально по днях і навіть по годинах, вказуючи всі ваші переміщення, відвідування визначних пам'яток, обіди в ресторанах, святкування Дня народження, Нового року тощо. Якщо хочете відправитися в круїз, на екскурсію, в міні тур, і це вказуйте... Загалом, абсолютно все ви вказуєте в плані поїздки. Чим більш розширеним він буде, тим більше довіри він викличе у консульства. Але і не входьте в раж, не забувайте, що ви обмежені в часі вашої поїздки. Тому прорахуйте по годинах, скільки можуть зайняти переїзди між містами і заходи, які ви декларуєте.


4. Підготуйте документи.
Не полінуйтеся і підготуйте всі ваші документи, що підтверджують фінансову стабільність і вкорінення в Україні. Документи подаються в електронному вигляді, але будьте готові, що вас можуть попросити надати оригінали.


5. Не скупіться на перекладі.
За перекладом звертайтеся до фахівців, тому що одне неправильно перекладене слово може вирішувати вашу долю. До кожного документа повиненен додаватися переклад на англійську мову, завірений печаткою бюро перекладів.


6. Оцінюйте, варто чи ні.
Будь-який документ і будь-яка інформація повинні грати вам тільки на руку. Якщо щось працює проти вас, і ви розумієте, що, якщо ви не оприлюдните цю інформацію, Консульство не впізнає про це, не надавайте такої інформації. Наприклад, якщо у Вас є кілька банківських рахунків і деякі з них порожні, можна взяти виписки тільки з тих рахунків, де знаходиться достатня сума грошей і показати ті, де є хороший рух коштів на картці.


7. Підтвердіть візову історію.
Підготуйте всі документи що підтверджують вашу візову історію. Наприклад, Ви багато подорожували раніше, у Вас багата візова історія. Ви відображаєте це в анкеті, а старий паспорт з візами, зданий або загублений і Ви нічим не можете довести, зазначені в анкеті поїздки, тому що єдиної візової бази не існує, і візовий офіцер не може перевірити достовірність наданих Вами відомостей. Зберігайте всі старі паспорти, а якщо це неможливо, робіть хоча б копії, тому що на співбесіду в консульство Вам дуже варто взяти з собою крім чинного закордонного паспорта всі інші.


8. Неофіційне працевлаштування - ще не вирок.
Більшість наших співгромадян, бажаючи жити гідно, вважають за краще мати основний дохід з неофіційних джерел і це грає злий жарт при отриманні віз, оскільки такі доходи, як правило, документально довести неможливо, а офіційна заробітна плата занадто мала, щоб покрити поїздку. А то і зовсім заявник безробітний...

Отже, якщо ваш прибуток від неофіційної роботи надходить на банківську карту - це ще півбіди. У цьому випадку Ви просто показуєте рух по рахунку і пояснюєте звідки надходять кошти. А якщо Ви отримуєте неофіційну заробітну плату готівкою? В цьому випадку ви можете в супровідному листі донести до консульства інформацію про наявність неофіційної роботи. Наприклад, якщо у Вас є сайт або сторінка в інтернеті, де Ви щось продаєте або надаєте послуги, потрібно обов'язково дати посилання. Якщо у Вас є документальне підтвердження діяльності, від якої Ви маєте прибуток, на співбесіду слід взяти документи. Це можуть бути: договори, дипломи тощо

І, нарешті, якщо у Вас немає нічого, що б могло підтвердити отримання Вами гарного прибутку з неофіційних джерел, Ви можете донести до консульства інформацію, про те, що Вас, забезпечує, наприклад, родич або близька людина. Однак, Ви розумієте, що в даному випадку шанси на довіру візового офіцера до Ваших слів невеликі. Тут може допомогти тільки лист про спонсорство. І добре б, якби спонсор вирішив відправитися в подорож разом з Вами.


9. Зустрічають по одягу, проводжають по розуму.
На співбесіду в Консульство одягайте охайний повсякденний одяг, не використовуйте інтенсивний макіяж і велику кількість прикрас.


10. Стукайте і вам відчинять.
І найголовніше, ніколи не впадайте у відчай і не змінюйте своїй мрії. Ситуація постійно змінюється, як зовнішня, так і ваша особиста. У вас ростуть доходи, з'являється нова нерухомість, сім'я, діти. Вам ніхто не забороняє заново подавати заяву на отримання візи до Великобританії і доводити свою здатність отримати її. Тільки в практиці нашої компанії було вже кілька випадків, коли людям по шість разів відмовляли у візі, а на сьомий вони отримували її завдяки високому професіоналізму наших візових фахівців.

Подорожуйте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей
Юлія Богданова