Дивовижні пам’ятки Львова

calendar 01.06.2020
views 3757 переглядів

Львів — національно-культурний та освітньо-науковий осередок України. У місті знаходиться найбільша кількість пам'яток архітектури в Україні. У 2009 році Львову надано звання Культурної столиці України. Місто періодично посідає чільні місця в рейтингах туристичної та інвестиційної привабливості.. Львів об'єднав в собі культурну спадщину багатьох народів: поляків, українців, німців, італійців, євреїв, вірмен.  Це створює неповторну атмосферу об'єднання культур і стилів.

  

ІСТОРІЯ

 

Львів заснований королем Данилом Романовичем в середині 13 століття. Близько 1272 року місто стало столицею Галицько-Волинського князівства. В добу Середньовіччя Львів був важливим торгівельним центром. За австрійського панування місто стає осередком українського та польського національно-визвольних рухів. Після розпаду Австро-Угорщини був столицею Західноукраїнської народної республіки. До Другої світової війни належав Польщі, за Пактом Молотова — Ріббентропа анексований Радянським Союзом.

 

 ПАМ'ЯТКИ

 

Львів багатий своїми архітектурними пам'ятками. В архітектурі Львова, яка не сильно постраждала під час війн 20 століття, відображено багато європейських стилів та напрямків, які відповідають різним історичним епохам.

 

ПЛОЩА РИНОК

 

Площа Ринок улюблене місце у Львові не тільки для туристів, але і його жителів. Тут часто проводилися зйомки кінофільмів. Площа Ринок зберігає дух середньовіччя, на ній прокладена бруківка, оточують її живописні будівлі та львівська Ратуша з унікальною вежею, на площі стоять античні скульптури. З площі починаються багато екскурсійних маршрутів.

 

ЛЬВІВСЬКА ОПЕРА

 

Опера у Львові - неймовірна споруда, яка вражає жителів і гостей міста розкішшю і досконалістю. Тут часто проходять оперети, опери і інші прем'єри.

 

 АПТЕКА-МУЗЕЙ

 

Аптека-музей у Львові - унікальна історична пам'ятка. Вона була заснована в 1795 році і з тих пір вона не припиняла свою діяльність, продаючи лікарські препарати власного виробництва.

 

ВИСОКИЙ ЗАМОК

 

Високий замок у Львові – це тільки назва. Замку на території цього парку вже давно немає. Зберігся лише фундамент. Для відвідувачів відкривається чудова можливість прогулятися по кам'яному серпантину та насолодитися з  оглядового майданчика мальовничими краєвидами. В  ясну погоду, звідси можна побачити Карпати.

 

МАЙСТЕРНЯ ШОКОЛАДУ

 

У львівській майстерні шоколаду, в єдиному місці в нашій країні, вручну виготовляють шоколадні ласощі. Ще в 19 столітті львівські майстри кондитерської справи славилися у всьому світі, забезпечуючи європейських аристократів своїми солодкими шедеврами.

 

КАФЕ "ГАСОВА ЛЯМПА"

 

Кафе- музей присвячено гасовій лампі, яка була вперше була зроблена саме у Львові. У закладі зберігається колекція гасових ламп. Тут дозволяється розпивати спиртні напої, їсти без міри і голосно говорити по телефону. Крім того, тут можна вільно брати в руки всі експонати.

 

Оптима Тур пропонує тури у Карпати та інші кращі курорти України за оптимальними цінами. Ознайомтесь на майбутнє з усіма пропозиціями на нашому сайті в розділі Екскурсійні тури – Кращі тури Україною.

 

Відпочивайте ОПТИМАЛЬНО!

 
Гід у світі оптимальних подорожей

Юлія Богданова