Чарівний Буковель

calendar 06.09.2020
views 2939 переглядів

Біля підніжжя гори Буковель на висоті 920 метрів над рівнем моря розташований найбільший гірськолижний курорт України – Буковель. Але він славиться не тільки сніжними схилами, тут можна відпочивати круглий рік і про це я зараз детально розповім.


Курорт знаходиться у мальовничому місці неподалік від села Поляниця. У володіннях курорту аж п'ять вершин:  

Бульчиньоха (1455 м)

Довга (1373 м)

Чорна Клева (1241 м)

Буковель (1127 м)

Довга Бабин Погар (1180 м)

Катальний сезон триває з листопада до квітня. Усі траси оснащені сучасними та зручними засобами підйому, повсюди можна знайти кафе, де можна перекусити та випити гарячих напоїв.

Взагалі-то Буковель має дуже велику територію, на якій знаходяться: канатні дороги та бугельні підйомники на вершини, пункти прокату спорядження, лижна школа, готель Radisson Blu Bukovel, котеджі, 5-зіркові окремі вілли-шале з власним гаражем, басейном, сауною та персональним ski-out, ресторани, кафе та багато різних розважальних закладів. Тут навіть є Сноупарк та Велопарк, а ще озера: Велике та Мале з системою підігріву. Тобто Буковель - це ціле курортне місто, в якому створено всі умови не тільки для заняття спортом, але й для бізнес-зустрічей, лікування, дитячого відпочинку та оздоровлення.

У 2012 році гірськолижний курорт Буковель було визнано найбільш швидкозростаючим гірським курортом світу. Наразі він може приймати до двох мільонів чоловік на рік. Значну частину серед відпочивальників складають іноземні туристи. Також у Буковелі проводяться змагання із деяких зимових видів спорту.



SPA-КУРОРТ

Буковель також добре зарекомендував себе як лікувальний і бальнеологічний курорт, обладнаний сучасним діагностичним та медичним обладнанням, який спеціалізується на проблемах опорно-рухового апарату, шлунково-кишкового тракту та сечовивідних шляхів. Також курорт відомий своїми Буковельськими чанами на основі мінеральної води та фітовідварів.



БУКОВЕЛЬ ВЗИМКУ

Сервіси та розваги, які пропонуються туристам узимку:

Найдовший тролей України.

Сноубайк, сноутьюбінг, сноупарк

Прогулянки на собачих упряжках

Школа карвінгу

Big-Airbag

Прокат квадроциклів, снігоходів, скутерів



Гірськолижна школа

Гірськолижна та сноуборд школа «Буковель» навчить гірсько-лижного спорту усіх охочих, незалежно від віку та професійної підготовки. Всі інструктори цієї школи мають дипломи міжнародних стандартів підготовки інструкторів з гірсько-лижного та сноуборт спорту — ISIA.



БУКОВЕЛЬ ВЛІТКУ


Сервіси, які пропонуються туристам улітку:

Найдовший тролей України

Велопарк, скалодром, екстрім-парк

Спортивні майданчики

Кінні прогулянки, пішохідні маршрути

Квадротури, джип-тури

Озеро з системою підігріву та пляжами

Екскурсії регіоном

Пейнтбол, більярд, боулігн

Дитячий клуб та розважальний центр



Найбільше штучне озеро України

Розміри цього найбільшого штучного озера країни сягають семисот п’яти десяти метрів у довжину із глибиною до п’ятнадцяти метрів. Навколо озера на два кілометри пролягає пляж оборудований шезлонгами, пляжними зонами відпочинку, кафе та постами рятувальників. Тут пропонується багато водних розваг: катамарани, водні лижі, каякінг, гідроцикли, водна гірка та інші.



Велопарк

На території Буковеля є велопарк обладнаний трасами різного рівня складності та протяжності. Тут часто проводяться щорічні вело змагання, зокрема такі, як Національний DownHill чемпіонат України та Bukovel Grand Bike Fest.

Як ви зрозуміли, Буковель – великий універсальний курорт у самому серці мальовничих Карпат, в якому сконцентровано майже все і на будь-який смак, для відпочинку і бізнесу, дорослих і дітей. Також треба зазначити, що після анексії Криму сюди перебрався й дитячий табір «Артек». Тож Буковель чекає на вас і ваших діточок у будь який час незалежно від пори року.

Відпочивайте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей

Юлія Богданова