Батумі – найпопулярніший курорт Грузії

calendar 30.03.2020
views 1831 переглядів
Батумі є не тільки курортним містом номер один в Грузії і йому немає рівних на всьому Кавказі... Це один з найбільш сучасних туристичних центрів, який цілком здатний позмагатися з кращими курортами Європи. Шикарні готелі-хмарочоси, чисті пляжі, європейський рівень сервісів, ароматна грузинська кухня та неймовірна гостинність місцевих жителів уже давно прославилися по всьому світу і приваблюють туристів з найвіддаленіших куточків планети.


ПРО БАТУМІ

Батумі – найпопулярніший курорт Грузії
Батумі друге за величиною після столиці Тбілісі місто в Грузії і самий кращий курорт в країні. Він знаходиться на узбережжі Чорного моря, недалеко від кордону з Туреччиною. Це старовинне портове місто, згадка про нього належить ще до часів задовго до нашої ери. Як будь-який порт і стратегічна точка на мапі, він безперервно кимось завойовувалося, відвойовувалось і переходив з рук у руки, тому в історичному центрі міста Старому Батумі так кидається в очі культурний інтернаціонал – змішання стилів в архітектурі. Вірмени, росіяни, турки, греки і євреї – це лише ті, хто зробив найбільш вагомий внесок у вигляд нинішнього Батумі, не кажучи вже про дрібні громади, що колись існували у місті. На відміну від багатьох країн кавказького регіону, Грузія абсолютно світська держава, тому частина культово-релігійних споруд має статус історичних пам'яток та відкриті для вільного відвідування туристами.

НОВЕ МІСТО

Батумі – найпопулярніший курорт Грузії
Звичайно ж самим величним творінням рук людських тут вважається Новий Батумі - сучасний туристичний район з хмарочосами. Він виріс уже в 21 столітті і простягається вздовж семи кілометрової набережної - найбільш улюбленої всіма пам'ятки міста. Тут знаходяться шикарні апартаменти, торгові центри, елітні готелі, ресторани і казино. А також море атракціонів для дітей: дельфінарій, колесо огляду, спортивні майданчики та інші.


ПЛЯЖНИЙ ВІДПОЧИНОК

Батумі – найпопулярніший курорт Грузії
Клімат у Батумі вологий субтропічний, тому найкращими місяцями для відпочинку вважаються травень і червень, так як в цей час найменша кількість опадів. Втім, якщо зі здоров'ям все в порядку і нормально переносите вологість, ви можете відпочивати тут цілий рік і навіть не помітите різниці.

Батумі – найпопулярніший курорт Грузії
Що стосується вартості відпочинку, різниця в цінах суттєва. Тут можна знайти відпочинок на будь-який гаманець: від лакшері до економ. Але навіть дуже обмежені в коштах мандрівники можуть розраховувати на чистоту, комфорт та відмінний сервіс.

КРАЩІ ПЛЯЖІ БАТУМІ

Батумі – найпопулярніший курорт Грузії
У Батумі міську берегову лінію прийнято умовно ділити на чотири частини: дику, приміську і центральну (в районі Нового Батумі). Центральна частина вважається найчистішою і тому популярна серед відпочиваючих. Тут знаходяться пляжі:

Іверія
Мандарин
Моє Чорне море

Це широкі галькові пляжі з добре розвиненою інфраструктурою, де можна орендувати шезлонги і парасольки. Уздовж берега розташовуються кафе, ресторани, магазини, лунапарк та безліч інших атракціонів для дітей. Крім того, на пляжах ви знайдете багато морських розваг:  від польотів на парашуті до катання на флайборді.


НАЙЯСКРАВІШІ ПАМ'ЯТКИ

Набережна

Батумі – найпопулярніший курорт Грузії
Вздовж моря та міського пляжу на сім кілометрів простягається найдорожча пам'ятка і гордість міста – сучасна набережна. Дійсно грандіозна! Дуже красива, зелена, прикрашена фонтанами і алеями зі скульптурами. Тут цілодобово працюють кафе, ресторани, нічні клуби, безліч атракціонів, спортивних комплексів, дитячих майданчиків та інших місць культурного відпочинку. А ще набережна може похвалитися десятикілометровою доріжкою для велосипедів та електробайкерів. Ну де ще є таке чудо світу!

Співаючі фонтани

Батумі – найпопулярніший курорт Грузії
Візитна картка Батумі - світломузичні фонтани – справді захоплюють дух. Важкі струмені води злітають вгору, в сторони, переплітаються одне з одним і невтомно танцюють у ритмі музики. Подивитися шоу батумських фонтанів можуть всі бажаючі абсолютно безкоштовно, але тільки у туристичний сезон – з травня по вересень і в темний час доби.

КАНАТНА ДОРОГА АРГО

Батумі – найпопулярніший курорт Грузії
У Батумі на вершині гори Анурії знаходиться культурно-розважальний центр і станція канатної дороги Арго. Звідси з висоти відкривається приголомшливий панорамний вид на море, гори та місто з його околицями. Сам комплекс включає в себе ресторани, кафе, сувенірні лавки, а також туристичні зали та оглядові тераси. Центр був названий на честь легендарного корабля Аргонавтів, які колись причалювали до берегів Грузії, тому будівля нагадує остов корабля, а її інтер'єр рясніє морською символікою стародавніх греків. І дістатися до цього дива архітектури можна, пливучи у комфортній гондолі по канатній дорозі та милуючись запаморочливими краєвидами.

Подорожуйте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей

Юлія Богданова