Топ-5 кращих островів Греції

calendar 12.02.2020
views 15926 переглядів

Афоризм «У Греції є все» виник небезпідставно. Одних морів в Греції, щоб ви знали, аж цілих шість! Зі сходу країна омивається Фракійським, Егейським і Іракійскім морями, із заходу - Іонічним, а на півдні - Критським і Середземним. І навіть якщо ви скажете, що вода всюди солона, то перед наступним навряд чи встоїте. У Греції більш ніж 500 сортів вин. Коріння традиційного виноробства сягають глибокої давнини, ще за часів богів, а безпосередньо, Діоніса - бога виноробства. Культ вина частково перекочував і в сучасне життя Греції: в кожному пристойному грецькому будинку прийнято мати на кухні не менш семи різних сортів вин для щоденного вживання та частування гостей. Взагалі про грецьку кухню варто говорити окремо, тому що вона вважається однією з кращих в світі. Різноманітні морепродукти на будь-який смак: креветки, мідії, лобстери, восьминоги, каракатиці, риба; грецький салат і оливки, сири з помідорами, стіфадо (варене козяче м'ясо), гострий йогурт дзадзікі з огірковим скибочками, запашна випічка з сиром та тим'яновим медом і, безсумнівно, хрусткі хлібці... Вони настільки смачні, що найчастіше з'їдаються ще до того, як офіціянт встигає принести основну страву... Словом, досхочу пообідати у Греції не відмовився б кожен поважаючий себе гурман. І, нарешті, грецькі перлини - острови, що розсипалися в блакитних морських водах. Про них як раз я і хочу вам розповісти. Якщо говорити про пляжний відпочинок у Греції, найбільшою популярністю користується відпочинок саме на островах. Великих і маленьких островів уздовж материкової лінії узбережжя досить багато, і кожен з них унікальний і прекрасний по-своєму. Я обрала для вас всього п'ять - найбільш популярних і цікавих, на мій погляд.

Топ-5 кращих островів Греції


КРИТ - ПЕРЛИНА У СЕРЕДЗЕМНОМОРСЬКІЙ КОРОНІ

Топ-5 кращих островів Греції

Крит - це найбільший і найпопулярніший серед туристів грецький острів. Завдяки особливостям свого географічного розташування (це найпівденніший острів) і морським течіям, на Криті пляжний сезон триває набагато довше, ніж на інших островах, не кажучи вже про материкову частину країни, і тому купальний сезон можна відкривати вже у квітні, а закінчувати аж у листопаді. Сонячна погода тут стоїть буквально цілий рік, але спека зовсім не відчувається: високі гори і освіжаючий морський бриз створюють власний м'який мікроклімат.

На острові широко розвинена інфраструктура і індустрія розваг для туристів, що гармонійно межує з місцевим колоритом крихітних сіл, яких ніби не торкнувся прогрес, незліченними міфами і пам'ятниками старожитностей колись великої цивілізації, православними монастирями, щорічно приймаючими мільйони паломників з усього світу. Чесно кажучи, аби передивитися всі визначні пам'ятки цього, як, втім, і будь-якого іншого острова Греції, не вигідно купувати багато різних екскурсій. Якщо ви власник міжнародних водійських прав, візьміть краще авто напрокат і самостійно відвідайте все, що вас цікавить, це однозначно заощадить час та гроші.


Топ-5 кращих островів Греції

Серцем острова і центром культурного життя є місто Іракліон, де знаходиться всім відомий по стародавнім міфам Кноський палац, у якому, за переказами, був лабіринт з Мінотавром. А якщо ви відправляєтеся на відпочинок з дітьми, не перейматеся, що ваші чада занудьгують: в Іракліоні побудовано міський аквапарк з безліччю атракціонів та найбільший океанаріум у Греції - CretAquarium.


Пляжний відпочинок

Топ-5 кращих островів Греції

Пляжів на Криті незліченна кількість і їх різноманітність здатна задовольнити будь-який смак. Критським пляжам присвоєно найвищу нагороду ЮНЕСКО за чистоту і екологію - Блакитний прапор. Крім того, потрібно одразу відзначити ще одну перевагу відпочинку у Греції: пляжі на Криті, як і по всій країні, муніципальні, тобто вхід на них безкоштовний. Ви платите тільки за сервіс: шезлонги парасольки тощо. Є пляжі піщані, є галькові, великі міські та крихітні заховані у скелях, сімейні з пологим заходом у воду і обривисті для дайвінгу. Я намагалася обрати буквально кілька найбільш своєрідних, в той же час популярних та відносно доступних в плані розташування.


Напопулярніші пляжі Криту:

Малія

Топ-5 кращих островів Греції

Піщаний добре облаштований пляж для сімейного та активного відпочинку. Захід у воду тут пологий, берегова лінія широка, пропонується сервіс та розваги. Знаходиться пляж в Іракліоні і має ту перевагу, що до нього не потрібно довго добиратися.


Агія Марина

Топ-5 кращих островів Греції

Схожий за характеристиками з попереднім і тому також підійде для відпочинку з дітьми. Крім цього тут розташовано Центр вітрильного спорту. Пляж знаходиться в однойменному селі Агія Марина.


Балос

Топ-5 кращих островів Греції

Якщо ви прихильник відпочити дикуном, цей пляж для вас. Абсолютно ніякого сервісу. Ніхто не набридає, тільки шелест хвиль і білосніжний пісок. Пляж розташований на півострові Грамвуса, і дістатися до нього можна тільки на авто.


Вай

Топ-5 кращих островів Греції

Ще один заповідний куточок, розташований на мисі Сидеріт. Ця місцевість славиться кришталево чистою морською водою. Якщо ви любите пірнати з маскою, пляж стане для вас раєм.


Елафонісі

Топ-5 кращих островів Греції

Дивовижної краси пляж для любителів екзотики і унікальних зйомок. Пісок на пляжі яскраво рожевий з останками коралів та ракушняка. Пляж знаходиться на крихітному острівці Елафонісі, а охочих позасмагати на ньому завжди багато, тому займайте місця під сонцем ще до світанку.

Як дістатися на острів:

З Києва в Іракліон прямий рейс. Час польоту - дві з гаком години.


РОДОС – ЧУДОВИЙ ВИБІР ДЛЯ ВІНДСЕРФІНГУ

Топ-5 кращих островів Греції

Родос, так само, як і Крит, досить великий острів, де вам не доведеться нудьгувати вечорами, якщо ви вирішите туди поїхати. На острові просто кипить нічне життя, все світиться вогнями нічних клубів і дискотек, там з розмахом та народними гуляннями відзначають місцеві, і не тільки... да будь-які свята, головне, щоб радість і веселощі не припинялися ні на мить, а повнота життя відчувалася навіть у самому повсякденному. Поряд з цим, острів славиться своєю дивовижною красою природи та історичними пам'ятками. П'янкі хвойні ліси, долини з виноградниками, плантації цитрусових і оливкові гаї, звідусіль будуть радувати око і приносити задоволення та спокій для душі.


Пляжний відпочинок

А ось, що стосується відпочинку з дітьми, Родос підходить для цього не повсюди. Берегова лінія цього острова полога і піщана лише на сході, а в основному, нерівна, місцями навіть обривіста, де глибина може досягати десятки метрів. На заході дмуть сильні вітри, тому західну частину Родосу варто розглядати любителям віндсерфінгу та інших екстремальних видів спорту.



Ліндос

Топ-5 кращих островів Греції

Вважається найпопулярнішим на острові пляжем. Широка берегова лінія, золотий пісок, розвинена інфраструктура і, звичайно, море туристів.

 

Фаліракі

Топ-5 кращих островів Греції

Також облаштований і галасливий пляж для відпочинку у веселій компанії. Знаходиться в десятку кілометрів від аеропорту і самої Фаліракі.

 

Ентоні Куін

Топ-5 кращих островів Греції

Так, ви правильно зрозуміли, пляж названий на честь легендарного актора. Дуже незвичайний і тим самим привертає натовпи туристів. Він розташований навколо невеликої затоки, яка за формою являє собою практично окружність. Тут зібрані всі переваги: пісок, мілководдя, тепла прозора вода і сервіс гідний «Оскара».

 

Каліфея

Топ-5 кращих островів Греції

Унікальне місце для релаксу та оздоровлення. Пляж розташований неподалік від SPA курорту з термальними джерелами і грязьовими ваннами. У цій місцевості вода воістину кришталевої чистоти, але захід у море місцями кам'янистий і обривістий.

Як дістатися на острів:

З Києва на Родос прямий рейс. Час польоту - дві години двадцять хвилин. До речі, міжнародний аеропорт Родосу Діагорас вважається одним з кращих аеропортів Греції.

 

КОРФУ – ОСТРІВ, ЯКИЙ ДАРУЄ ПРОХОЛОДУ В ЛІТНЮ СПЕКУ

Топ-5 кращих островів Греції

Корфу - найпівнічніший з островів в Іонічному морі, відповідно клімат на ньому не такий спекотний, а природа дуже мальовнича. Середня температура на цьому острові трохи нижче, ніж на інших, і в піки спеки ця обставина має безсумнівний плюс. В цілому, Корфу сприяє більш умиротворениму і навіть відокремленому відпочинку, ніж на Криті та Родосі. Тут тихі села потопають в морі зелені, а історія всюди залишила відбитки практично всіх віків. Тут можна побачити і давньогрецькі руїни, і середньовічні форти, і палаци, а також придбати унікальні ювелірні прикраси ручної роботи та кераміку.

 

Пляжний відпочинок

На Корфу можна сміливо приїжджати з дітьми. Курорти Мессонгі і Мораітіка порадують вас своїми просторими берегами, пляжами з золотим піском і абсолютно безпечним пологим заходом в море.


Напопулярніші пляжі Корфу:


Палеокастріца

Багато хто віддає цьому мальовничому куточку перше місце в рейтингу кращих пляжів острова. З цим дійсно важко посперечатися. Художниця природа проявила тут неабияку фантазію і майстерність, вирізаючи химерні скелясті оправи для блакитних і бірюзових бухт. Якщо вірити переказам, сам Одіссей зупинявся в цій бухті. Правда невідомо навіщо... Але можна припустити, що, як і всякий любитель подорожей, насолодитися красою та величним спокоєм. Недарма Палеокастриці є візитною карткою Корфу.

 

Нісакі

Топ-5 кращих островів Греції

Білосніжний піщаний пляж з пологим заходом в море і добре розвиненою інфраструктурою, облямований прохолодними лісистими горами. Тут найчистіша і найпрозоріша вода на острові, дно видно на кілька метрів углиб. Нісакі - один з кращих пляжів для відпочинку з дітьми.

 

Гліфада

Топ-5 кращих островів Греції

Гліфада - це «золотий берег» Корфу, один з найпопулярніших і мальовничих пляжів на острові. Пологий захід у море, піщане дно, повний пляжний сервіс і все це в оточенні високих гір, порослих хвойним лісом.

 

Міртіотісса

Ну, а якщо ви любите купатися і загоряти в чому мати народила, вирушайте на цей загублений у скелях пляж. Міртіотісса - офіційний нудистський пляж.

 

Як дістатися на острів:

З Києва на Корфу є прямий рейс. Час польоту  - дві з половиною години.

 
 

САНТОРІНІ – БІЛЕ МІСТО

Топ-5 кращих островів Греції

Санторіні легко впізнається по його візитній картці - білому містечку на прибережних скелях. Будинки з ультрамариновими дахами зведені на самому краю скель, виглядають приголомшливо - сліпучою яскравою плямою - і ваблять туристів прогулятися по вузьких звивистих вуличках, де можна зробити неймовірної краси фото на пам'ять із запаморочливої ​​висоти, прямо над безоднею моря. Як ви зрозуміли, Санторіні - це перш за все екзотика і естетична насолода: червоні скелі з застиглої магми, чорні піски пляжів і вид на легендарний вулкан, потужне виверження якого колись знищило цілу крито-мінойську цивілізацію. Для того, щоб оглянути околиці можна відправитися в пішу прогулянку... а ще поїхати на ослику, проплисти на поромі, що курсує біля берегів, або ж ризикнути і здолати підвісну дорогу.

Клімат на Санторіні посушливий, проте це не заважає розведенню виноградників і найбільшому, порівняно з іншими островами, виробництву вин. Санторінські вина славляться своїм особливим смаком, і тому для бажаючих покуштувати напій богів, на кожному кроці можна знайти винну лавку і дегустаційний зал.

Крім того, Санторіні є термальним курортом, на ньому можна відпочивати цілий рік. На дрібних острівцях, що оточують Санторіні, б'ють лікувальні гарячі джерела, а санторінські готелі пропонують всілякі оздоровчі комплекси.

 

Пляжний відпочинок

Острів Санторіні має вулканічне походження і тому пляжі тут найхимерніші і шалено красиві. Поряд з широкими пляжами для сімейного відпочинку, дуже багато загублених в скелях крихітних романтичних пляжів, де можна усамітнитися і знайти душевний спокій.


Найпопулярнші пляжі Санторіні

Ред

Топ-5 кращих островів Греції

Отримав свою невигадливу назву від незвичайних яскраво червоних, помаранчевих і рожевих, як на Марсі, кольорів скель, що оточують його. Туристи приїжджають сюди не стільки заради пляжного відпочинку, скільки побачити диво природи і повалятися на червоному піску.

 

Камарі

Топ-5 кращих островів Греції

Ну, а коли вам набридне червоний колір, ви зможете з'їздити на південно-східне узбережжя і потоптати чорні піски Камарі. Цей пляж вважається візитівкою острова, хоча, як на мене, крім чорного піску і прекрасного сервісу, нічим не відрізняється від інших.

 

Кейп Колумбо

Топ-5 кращих островів Греції

Найвіддаленіший від цивілізації пляж, закритий від світу білосніжними скелями. Має одну дуже приємну особливість: підводні гарячі джерела нагрівають морську воду, тому тут можуть купатися навіть мерзляки.

 

Як дістатися на острів:

З Києва на Санторіні є авіарейс. Час польоту з двома пересадками через Варшаву і Афііни становить сім годин.

 

 

МІКОНОС – ГРЕЦЬКЕ МОНТЕ КАРЛО

Топ-5 кращих островів Греції

Як ви вже зрозуміли, Міконос - це найдорожчий з усіх грецьких островів. Тут люблять відпочивати зірки і бізнесмени, відповідно все навколо створено на їх потребу та щедро пропонується за гідною ціною. Тому головне місто острова Хора більше нагадує один великий торгово-розважальний центр з брендовими магазинами, антикварними крамницями і ресторанами.

 

Пляжний відпочинок

Кажучи про пляжний відпочинок - те, заради чого сюди власне і приїжджають - потрібно сказати, що на Міконосі можна знайти пляж на будь-який смак, від фешенебельного до сімейного, від галасливого з дискотеками до майоріючого спортивним інвентарем. Відповідно і ціни на пляжах цього острова досить високі: за ліжак з парасолькою доведеться заплатити приблизно 10 EUR. Всі пляжі розташовуються або в пішій доступності, або ж транспортні маршрути забезпечують зручність досягнення будь-якого місця.

 

Найпопулярніші пляжі Міконосу:

Парадайз

Топ-5 кращих островів Греції

Нудистський пдяж з нічним танцполом в клубі Cavo Paradiso. На пляжі також є зона для представників сексуальних меншин - пляж під назвою Суперпарадайз. Тут варто відразу сказати, що подібних до цього нудистських пляжів на острові багато, тому згадувати інші не має сенсу.

 

Платіс-Ялос

Топ-5 кращих островів Греції

Широкий піщаний пляж зі зручним заходом в море, ідеальний для відпочинку з дітьми. Величезний плюс цього пляжу - він не настільки багатолюдний, як інші йому подібні. Місцевість порадує гарними пейзажами і непоганою інфраструктурою. Тут є: кафе, прокат пляжного устаткування і спорядження, школа дайвінгу.

 

Агіос Стефанос

Топ-5 кращих островів Греції

Найкрасивіший пляж на острові і найбільш близький до головного міста Міконос Тауну. Сюди можна дістатися рейсовим автобусом за п'ять хвилин. Пляж піщаний, захід у море дуже зручний, широко розвинена інфраструктура: навколо багато готелів, ресторанів, кафе. Як недолік - і натовпи туристів. Пляж «дивиться» на захід, тому якщо ви поціновувач краси і любите спостерігати, як величезне червоне сонце сумно занурюється у вечірні води Середземномор'я - цей романтичний куточок саме для вас.

 

Як дістатися на острів:

Найшвидший переліт з Міконосу до Києва з пересадкою в Афінах - чотири з половиною години.

Ми пропонуємо найкращі тури до Греції за оптимальними цінами. Ви можете ознайомитися з нашими пропозиціями в розділі Екскурсійні тури.

Подорожуйте ОПТИМАЛЬНО!


Гід у світі оптимальних подорожей
Юлія Богданова